Vara 2016

In aceasta vara am ajuns cu totii pe Retezat, de la cel mai mic la cel mai mare, am plecat cu corturile ca sa sfidam ploaia, am invatat sa facem foc cu mijloace rudimentare, sa citim urme de animale, am aflat care ciuperci sunt comestibile si cum ne facem singuri apa potabila, din orice sursa, cum sa afumam pastravul sa-l facem unic-delicios, cum sa ne aparam de visele urate cu dreamcatchers in regie proprie, am invatat sa escaladam stanci si ne-am invins fricile in Parc Aventura :

In a treia tabara am plecat cu veteranii taberelor noastre si cu cei mai pregatiti dintre copii la o tura mai tare : tabara de corturi la Lacul Bucura si ture peste Judele catre Lacul Zanoaga, Taul Rasucit, Taul Urat, Piciorul Slaveiului, Taul Slaveiului, cu retragere de vreme rea dupa doua zile inapoi catre Rausor peste Saua Bucurii, Lacul Pietrele, Lacul Stanisoara, Saua Ciurila.

A fost una dintre cele mai tari ture de vara ever, cu o trupa excelent pregatita in primul rand psihic pentru ca nu s-au clatinat la ploaie, frig, tunete si fulgere noaptea, ture lungi si obositoare.
Ultimele zile au fost de odihna activa in Rausor : bushcrafting, escalada, Parc Aventura, orientare in teren.

Vara 2015

Anul acesta am avut trei editii de tabere iar musafiri ne-au fost Paul, Szilly, Andi, Miki, Rares, Nadia, Maria de doua ori, Victor, Maria de doua ori, Nadia, Tudor, Alex, Maia, Iulia, Briana, Cristi, Alexandru, Dragos de doua ori, Petra, Ioana de doua ori, Luca, Tudor mic, Bea, Luca de doua ori, Alex de doua ori, Matei, Crina, Sasa, Teona, Matei, Stefana, Sabina, Denis.
Am facut o multime de ture pe creste si pe vai, ne-am catarat pe stanci si prin Parc Aventura, am mancat sanatos slanina cu ceapa si carnati prajiti, ne-au zguduit ploile si ne-a ars soarele :

Tabara de Iarna 2015

Ne-au fost musafiri si au invatat sa schieze ori s-au perfectionat : Alex de doua ori, Ariana, Nadia de doua ori, Maia de doua ori, Maria de trei ori, Daria de doua ori, Iulia, Petra, Alexis, Ioana, Dariana, Catalin, Razvan, Dragos, Octavian, Mihai de doua ori, Laura, Eliza, Stefana, Stefan de doua ori, Szilly, Andrei, Ioana, Celia, Alex de trei ori, Toma si Vlad, am avut o super-vreme pentru schi si antrenori de soi ? ??The Good, The Bad and The Ugly?? :)

Tabara III - august 2014

In a treia etapa din vara aceasta am avut musafiri pe Iulia, Briana, Vlad, Mihai, Luca, Mark, Andrei, Maria, Alina, Sonia, Razvan. Toti fiind bine antrenati sau veterani ai taberelor organizate de noi, am decis impreuna sa schimbam putin regulile si sa mergem cateva zile departe de cabana ? tinta initiala a fost lacul Zanoaga, dar pentru ca vremea a fost foarte impotriva planurilor noastre si doi dintre copii erau in convalescenta dupa niste viroze violente, am decis sa schimbam destinatia cu Stana de Rau, unde accesul este mai facil si posibilitatile de aventura cel putin la fel de spectaculoase.

In prima zi am incercat sa ne masuram fortele pentru o tura pana pe Vf.Retezat, dar aproape de Stevia ploaia s-a transformat in lapovita si am fost nevoiti sa ne intoarcem :

Uzi si cam vineti

ne-am adapostit in Refugiul Condor

Zi de pauza si de refacut dupa frigurile de ziua anterioara, am stat vreo 4 ore in pomi, in Parcul Aventura :

Marea incercare avea sa urmeze abia apoi : pe o ploaie cum rar intalnesti, am plecat spre Stana de Rau, unde am profitat de norii obositi dupa atata ploaie si am intins tabara la 200 m de refugiu :

De dimineata am plecat intr-una dintre cele mai frumoase ture din Retezat : Taul Tapului ? Portile Inchise ? Piciorul Papusii ? Vf. Papusa ? Saua Custura ? Stana de Rau!

Si ne-am revenit in creasta, coplesiti de frumusetile de la lacul Galesu sau Valea Rea :

Am urcat Papusa si ne-am continuat expeditia pe Saua Custurii inconjurati de hauri ametitoare :

Ca desert, dupa o zi de mare angajament, Hanu? ne-a abatut cateva sute de metri din traseu si am vazut si capre negre!

Baie in rau la 4 grade, foc si conserva de fasole ? cina campionilor! Image and video hosting by TinyPic

Vara 2014

Am avut o vara plina de copii si de adolescenti, plina de intamplari noi si de aventuri cum nu s-a mai pomenit! Si cel mai mult ne-a placut ca principalul inamic - starea vremii - a fost pacalit de toata lumea si, pana la urma, toti copiii s-au bucurat de cate o saptamana care nu se poate uita curand!
Cel mai important lucru pentru noi a fost ca anul acesta, dintre cele doua premii traditionale care se acorda in tabara - ''Heidi, Fetita Muntelui'' pentru premianti si ''Haidi, bre, odata!!'' pentru codasi - cel de-al doilea NU s-a acordat! Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Adica prilej de mare bucurie pentru echipa de organizatori!Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Asadar, marele premiu ''Heidi, Fetita Muntelui'' de anul acesta merge catre Nadia Blaga - 4 ani, debut in taberele de vara!

Bravo!
Si la mai mare!!